Wat is ergotherapie?

Bent u nog niet voldoende bekend met ergotherapie? Dan leggen wij u graag uit wat het inhoudt, zodat u weet waarvoor u bij ons terecht kunt. Iedereen verricht dagelijkse handelingen zoals koken, werken, aankleden of boodschappen doen. Veel van deze handelingen gaan automatisch, zonder erbij na te denken.

Wanneer het moeilijker gaat om dagelijkse taken uit te voeren omdat uw gezondheid u in de steek laat, wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld zoiets kan zijn. Het kan iedereen overkomen door een ongeval, ziekte of ouderdom. Gelukkig kunnen wij u helpen middels ergotherapie.

Ergotherapie is een paramedisch beroep en richt zich op het (weer) mogelijk maken van het handelen. Zodat u kan blijven participeren in het dagelijkse- en maatschappelijke leven. Een van onze ergotherapeuten gaat praktisch met u aan de slag en richt zich niet alleen op de lichamelijke en geestelijke beperkingen. Wij richten ons niet enkel op de nadelen die u ervaart, maar ook op uw mogelijkheden. U bepaalt wat u belangrijk vindt en houdt de regie in eigen hand.

Het doel van ergotherapie is om dagelijkse activiteiten (weer) zo goed mogelijk uit te voeren. Hiermee proberen we de kwaliteit van leven te optimaliseren. 

Heeft u ergotherapie nodig?

Bent u er nog niet zeker van dat u ergotherapie nodig heeft? Wij helpen u graag ontdekken of dat echt zo is. Daarbij kijken we naar de volgende hulpvragen uit allerlei gebieden uit het dagelijks leven. In het afgelopen jaar zijn cliënten met de volgende vragen naar de praktijk gekomen. Herkent u zich hierin?

  • Ik heb een CVA gehad en nu concentratie en geheugenproblemen. Hoe kan ik weer aan het werk?
  • Ik heb last van overprikkeling: Van geluid, licht en drukte.
  • Welke oefeningen kan ik met mijn aangedane hand doen?
  • Ik heb al jarenlang pijnklachten en ik moet mijn dag anders aan pakken, maar hoe doe ik dat?
  • Hoe kan ik me verplaatsen nu het lopen moeilijker wordt en ik niet meer naar buiten kan of moeite heb met draaien in bed? Is een aangepaste fiets iets voor mij of een scootmobiel?
  • Door mijn reumatische handen heb ik moeite met snijden, openen van kranen en het openen van potjes.
  • Ik ben de laatste tijd vaker gevallen, wat kan ik doen om mijn thuissituatie veiliger te maken.

Kunt u ja zeggen op een of meerdere van deze vragen?

Maak dan een afspraak bij Ergotherapie Praktijk Voorburg, dan zorgen wij voor een behandeling op maat.