• Door een val met mijn fiets heb ik een hersenschudding opgelopen. Hierdoor had ik erg veel last van licht, geluid en mijn zicht, was ik snel overbelast, snel duizelig en kon ik langdurig niet meer volledig werken. Elnaz heeft mij hier mee geholpen door middel van sensorische integratie (ASITT), goed te kijken naar mijn belasting en belastbaarheid en hulp bij het re-integreren op werk. Door goed te kijken welke oefeningen wel en niet voor mij werkten, een heldere uitleg en realistische doelen te stellen ben ik mij snel al wat beter gaan voelen. Ik had minder last van duizeligheid, kon meer doen op werk en thuis, werd actiever en had een realistischer beeld van mijn situatie. Hoewel het in mijn geval een lang traject is geweest stond Elnaz altijd klaar voor advies en heb ik de behandelingen altijd positief ervaren.

  Marco
 • Ik ben al lange tijd cliënt bij Irmie Corder en ik heb haar leren kennen als een deskundige, prettige en warme hulpverlener. Vanaf het eerste contact had ik al een goed gevoel bij haar en dat is nooit veranderd. Irmie luistert goed en zij zal altijd haar best doen om het probleem te lijf te gaan op een manier die bij mij past. Maar ze geeft ook duidelijk haar mening als zij het met je oneens is: uiteindelijk laat ze de keuze bij de cliënt. Irmie helpt ook bij doorverwijzing naar de tweede lijn.

  Wist u van het bestaan van een hand- en polscentrum of een gespecialiseerd fysiotherapeut voor in een zwembad? Nou, ik zonder Irmie niet! Irmie heeft mij de afgelopen jaren geholpen bij het zwemmen, tennissen, fietsen, het gebruik van mijn vingers, bij de aanvraag van een scootmobiel en bij de omgang met en de acceptatie van verminderde arm- en beenkracht. Maar misschien nog wel het belangrijkste: Irmie is voor mij een vertrouwde steun die mij helpt te leven met een lastige lichamelijke beperking.

  Theo
 • Na een niet onderkende breuk in de rug heb ik sinds eind 2015 ernstige rugklachten. Door een verkeerd beleid en een ongelukkige samenloop van omstandigheden escaleerden de rugpijn en de secundaire pijnklachten elders in het lichaam zo erg dat een pijnrevalidatieprogramma in een revalidatiecentrum geïndiceerd was. Het revalidatiecentrum heeft uiteindelijk met een juiste diagnose en behandeling een eerste significante afname van de pijnklachten kunnen bewerkstelligen.

  Na afloop van dit intensieve revalidatietraject adviseerde mijn revalidatiearts om contact op te nemen met mevrouw Corder van de Ergotherapie praktijk Voorburg. Zij zou mij verder kunnen begeleiden op de weg naar herstel. Inmiddels sta ik sinds sinds september/oktober 2018 onder begeleiding van mevrouw Corder. Zij staat in contact met mijn revalidatiearts, werkt bovendien nauw samen met mijn fysiotherapeut en er is onderling overleg op momenten dat dat nodig is. Ik kan niet anders zeggen dan dat mevrouw Corder voor mij als een lot uit de loterij voelt. Zij is naadloos ingestapt in het revalidatietraject en bouwt samen met mij verder aan de uitbreiding van de belastbaarheid, het weer herwinnen van vertrouwen in het lichaam en het verder terugdringen van de pijnklachten.

  Haar enorme kennis van zaken op het ingewikkelde vlak van chronische pijnproblematiek en haar vermogen om goed te luisteren en uit te vragen. Alsmede haar bedachtzame, doch resolute aanpak geeft mij het zo benodigde vertrouwen en geloof in een goede afloop. Na een traject van bijna drie jaar van misdiagnoses, verkeerd beleid en onbegrip in de medische wereld voor de heftige pijnklachten die zich bij mij hadden ontwikkeld, was mijn vertrouwen in behandelaars behoorlijk beschadigd.

  Mevrouw Corder heeft mij weer kunnen doen geloven dat er een normaal functioneren mogelijk is en het leven weer leuk wordt. Niet omdat zij dat zegt. De positieve resultaten van haar aanpak spreken voor zich. De angst neemt af en ik kan steeds meer. Zelfs de activiteiten waarvan ik dacht dat ik ze nooit meer zou kunnen uitvoeren behoren voorzichtig aan weer tot mijn dagelijkse routine. In januari van 2019 hield ik tot overmaat van ramp aan een verkeersongeluk een nieuwe breuk in de rug, een zwaar gekneusd stuitje en een schedelfractuur met hersenletsel over.

  Ook op dat moment en de weken en maanden daarna was mw. Corder er voor me. Samen met de revalidatiearts heeft zij een rust- en herstelprogramma opgesteld waaraan ik mij heb gehouden. Ik ben ervan overtuigd dat het voorspoedige herstel van dat ongeluk mede aan haar directe ingrijpen te danken is. Alleen had ik nooit geweten hoe ik had zelf had kunnen doen.

  Je kwaliteit van leven hangt af van meerdere factoren die ieder op zich gepaste aandacht behoeven. Mw. Corder heeft daar niet alleen oog voor, ze stimuleert je om die kwaliteit weer te herwinnen en helpt je op weg met praktische adviezen, een programma en een nauwgezette monitoring van de voortgang. Dat is niet alleen heel geruststellend, maar geeft je ook veel (zelf)kennis en inzichten zodat je op de langere duur veel zaken zelf veel beter kunt managen.

  Ik ben intens dankbaar dat ik haar gevonden heb.

  Monique
 • In mei 2017 ben ik als fietser aangereden door een auto en hierbij heb ik diverse hersenbloedinkjes opgelopen. Hierdoor had ik veel last van vermoeidheid, concentratieproblemen, woordvindproblemen en een vertraagde informatieverwerking.

  Mede dankzij, eigenlijk VOORAL dankzij de ergo-therapeutische begeleiding van Irmie, ben ik nu twee jaar later weer zo goed als op het niveau van voor het ongeluk. Wat een ongelofelijke toewijding heeft Irmie voor haar vak. Ze kon mij haarfijn uitleggen hoe mijn hersenletsel in elkaar zat en wat daar de gevolgen van waren. En wat ik moest doen en laten om beter te worden.

  We hebben samen regelmatig naar de balans in activiteiten en rustmomenten gekeken. Ze kon mij daar heel goed in adviseren. Ze biedt altijd een luisterend oor en is heel geduldig. Daarbij is ze ook gewoon heel toegankelijk en eerlijk. Ze heeft altijd de tijd voor mij genomen. Ik durf in alle eerlijkheid te zeggen dat ik niet weet waar ik nu gestaan zou hebben als Irmie er niet was geweest. Een regelrechte TOPPER die haar vak bijzonder goed verstaat.

  Anita
 • Na mijn hersenbloeding kwam ik via een vriendin bij Irmie Corder terecht. Wat een verademing na de drukte van alle verschillende behandelaars in het ziekenhuis. Irmie kan goed luisteren, heeft veel kennis en geeft het juiste advies op het juiste moment. Ze hielp mij bij het revalideren en wist op elke vraag een antwoord. Dankzij de begeleiding van Irmie was het herstel voor mij een stuk draaglijker, ik ben heel blij dat ik bij haar terecht ben gekomen.

  Johanna Kreeg in september 2018 een hersenbloeding.
 • Irmie is een deskundige, warme, geduldige en begripvolle therapeute. Zij heeft mij geholpen om mijn energie weer op te bouwen en geleerd hoe ik mijn energie over de dag kan indelen. Dankzij haar krijg ik steeds meer van mijn leven terug!

  Naziha vermoeidheid en overprikkelingsproblemen
 • Op dit moment ben ik bijna 8 maanden onder behandeling bij Elnaz van der Leeden. Ik ben 15 maanden geleden in de auto van achter aangereden door een onoplettende weggebruiker. Hierdoor heb ik een zware whiplash opgelopen met zowel pijnklachten als een groot aantal cognitieve klachten die zich o.a. uiten in overprikkeling door geur, geluid en zicht.

  In het ziekenhuis ben ik doorverwezen naar Ergotherapie Praktijk Voorburg omdat de arts daar goede ervaringen mee had. Ik ben ontzettend blij met deze doorverwijzing want Elnaz heeft me heel goed geholpen. Om mijn cognitieve problemen aan te pakken doorloop ik met haar het ASITT-protocol. Elnaz kan heel goed uitleggen hoe mijn klachten zijn ontstaan en hoe ik de oefeningen van het protocol moet uitvoeren. Ze doet de oefeningen altijd voor, laat me ze bij haar in de praktijk oefenen en beantwoord al mijn vragen. Voordat ik bij Elnaz kwam had ik zo veel last van geluidsprikkels dat ik alleen over straat kon met een koptelefoon met noise cancelling. Dankzij haar hulp en geduld kan ik ondertussen al een aantal maanden buiten lopen zonder de noise cancelling en blijf ik vooruitgaan. De overprikkeling door geur is zelfs al helemaal weg. Elnaz is altijd oprecht geïnteresseerd in hoe het met me gaat en weet me te motiveren om mijn best te blijven doen om beter te worden. Ze denkt mee hoe ik allerlei situaties in het dagelijkse leven, die door mijn ongeluk moeilijk zijn geworden, het beste aan kan pakken. Ook helpt ze me om mijn werk weer op te kunnen bouwen.

  In mijn traject om beter te worden is Elnaz een onmisbare schakel want ze zorgt dat ik goed vooruit ga. Ze is zeer kundig en heeft een betrokken en vriendelijke persoonlijkheid. Deze combinatie maakt haar een fantastische behandelaar.

  Eleanor Overprikkelingsproblemen na ongeluk
 • Bijna een jaar geleden kreeg ik van dichtbij heel hard een hockeybal vol in mijn gezicht. Nu weet ik wat een hersenschudding is. Alsof er voortdurend kortsluiting in je hoofd is: het voelde alsof mijn hoofd ieder moment uit elkaar kon spatten. Een zwaar, naar, overbelast gevoel. Ik kon niet werken, thuis niet de normale dingen doen, mijn geheugen was zoek, nul concentratie, altijd moe en normale zinnen maken ging amper. Ik had geen idee wat ik moest doen of juist niet moest doen om te zorgen dat ik me beter voelde. Gelukkig kende mijn huisarts Irmie en kon ik snel bij haar terecht. Wat een verademing: een glasheldere uitleg hoe herstel na hersenletsel werkt. En concrete tips over wat je kan doen om je hoofd te ontlasten. Met die hersenschudding was ik geneigd om vooral rust te pakken, en dan rust in de zin van niks doen / op de bank of in bed liggen. Je hoofd ontlast je juist door na enige mentale inspanning, fysiek iets te doen, en daarna weer even rust te pakken. Dat ritme werkte voor mij perfect. Ik heb de fysieke inspanning opgebouwd met wandelen met oordoppen in, naar joggen, naar hardlopen. Ik dacht dat hardlopen onmogelijk zou zijn i.v.m. de impact op je hoofd, maar het hielp juist! Heel fijn om te kunnen sporten wat voor mij zo belangrijk is, maar vooral ook om zelf actief aan je herstel te kunnen werken.

  In Irmie herken je direct een topexpert: ze verstaat haar vak en kijkt goed naar wie jij bent en wat jou past. Ik zou iedereen met vergelijkbare problemen direct naar haar verwijzen. Ik weet zeker dat je met haar sneller en beter herstelt dan zonder haar.

  Lieke Revalideren na hersenschudding
 • Ergotherapie geeft de juiste handvatten om weer te kunnen integreren in het dagelijks leven. Ik kan bijna niet omschrijven hoe dankbaar ik ben dat in deze praktijk aandachtig is/wordt geluisterd naar de situatie en hetgeen dat ik voel, waarna er vervolgens wordt gekeken wat de juiste stappen zijn om weer fit te worden. Ik heb veel uitleg gehad op theoretisch gebied wat hersenletsel en de bijbehorende klachten inhouden en ben dit vervolgens samen met Irmie gaan aanpakken in de praktijk. Door te leren te begrijpen wat er gebeurt, is er ook de acceptatie gekomen dat er een pad moest worden afgelegd om te revalideren. Door Irmie haar geduld en professionele uitleg heb ik mij altijd erg op mijn gemak gevoeld en ik denk dat dat één van de belangrijkste elementen is in een herstelproces!

  Alyssa post-commotionele klachten