Even kennis maken met ons team

Wanneer u bij ons terecht komt voor een behandeling, kunt u dus een warm welkom verwachten van Irmie, Willemijn en Elnaz. U bent daarbij meteen in goede handen, want het team bestaat uit professionele ergotherapeuten.

 

Irmie Corder

Mijn naam is Irmie Corder. In 1992 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na mijn opleiding heb ik een jaar gereisd voordat ik een jaar aan de slag ging in het Fransciscus Gasthuis te Rotterdam.

Daarna heb ik vijf jaar in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam gewerkt. In 1999 ben ik met mijn gezin naar Australië vertrokken waar ik tot 2006 in een ziekenhuis in Sydney heb gewerkt. Vanuit de afdeling ergotherapie in het ziekenhuis lagen mijn werkzaamheden in de ‘community’.

Dit hield in dat ik veel op pad was om mensen thuis te adviseren en behandelen. Toen ik in 2006 terugkwam in Nederland ben ik bij de Pieter van Foreest in Delft aan de slag gegaan. In 2009 heb ik Ergotherapie Praktijk Voorburg opgezet waar ik inmiddels fulltime therapie verzorg. In 2017 ben ik ook werkgever geworden. Eerst kwam Elnaz van der Leeden in dienst, later sloot Anke van Dijk als ZZP- er bij ons aan.

Ik ben aangesloten bij het Parkinsonnetwerk en MS Zorg Nederland en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Verder heb ik met een paar collega’s uit het werkveld  het REN (Regionaal Ergotherapie Netwerk) Zuid-Holland opgezet en ben ik  daar met veel plezier 6 jaar voorzitter van geweest. Inmiddels heb ik het stokje overgedragen en ben ik in 2019 lid geworden van het bestuur van Neuronetwerk Den Haag. Uiteraard ben ik lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van neurologie, sensorische integratie bij prikkelverwerkingsproblemen, chronische pijn en vermoeidheid. Sinds kort zien we ook veel long covid clienten met als grootste klacht vermoeidheid en cognitieve problemen.  Daarnaast zie ik ook veel ouderen in de thuissituatie en mensen met psychische problemen naast lichamelijke problemen. Sinds september 2012 werk ik veel samen met ergotherapeut Monique Veltman uit Leidschendam. Wij werken samen met verschillende (revalidatie) artsen, huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en logopedisten in de omgeving.

Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

 

Elnaz van der Leeden

Even voorstellen! Mijn naam is Elnaz van der Leeden. In 2017 heb ik de opleiding ergotherapie succesvol afgerond op de Hogeschool Rotterdam. Ik startte direct na de opleiding bij mijn collega Irmie Corder bij Ergotherapie Voorburg en daarnaast werkte ik van 2017 tot 2019 in een revalidatiecentrum. In beide settingen mocht ik werken met cliënten met aanhoudende pijn-, vermoeidheid- en overprikkelingsklachten. Deze klachtenbeelden zijn complex en vind ik heel interessant. Daarom ben ik mij gaan specialiseren in neurologie en sensorische integratie.

Het mooiste aan het werken bij Ergotherapie Praktijk Voorburg is dat ik al mijn kwaliteiten in kan en mag zetten. Wij hebben hier de ruimte om cliënten echt op maat te helpen. We hebben een sterk en ook gezellig team met collega Irmie en Willemijn. Binnen Ergotherapie Voorburg heb ik geleerd dat vertrouwen in elkaar belangrijk is en dat met kleine aanpassingen al grootse resultaten bereikt kunnen worden. Daarom ben ik blij dat ik de praktijk mag komen versterken!

In mijn passie voor het begrijpen van het brein, zenuwstelsel en de mens in totaliteit wil ik positieve impact maken in de gezondheid van mijn cliënten. Door te begrijpen hoe je lichaam en geest werken, kan je toewerken naar een zo vitaal en gelukkig mogelijk leven.

Mijn werkdagen zijn: maandag en dinsdag.

 

Willemijn van Duijn

Mijn naam is Willemijn van Duijn en ik ben sinds 2023 afgestudeerd als ergotherapeut. Na mijn stage ben ik lekker blijven hangen bij ergotherapie praktijk Voorburg, waar ik mezelf verder kan blijven ontwikkelen in een gezellige werkomgeving. Immers leren we ons hele leven lang! 

 

Tijdens mijn opleiding heb ik ontdekt dat ergotherapie een heel dankbaar beroep is. Het zijn de kleine dingen die mijn dag leuk maken, zoals iemand die gemotiveerd en met nieuwe energie mijn kantoor verlaat. Voor mij is het belangrijk dat je als persoon balans kunt voelen in het dagelijks leven: dus zowel op werkgebied als thuis. 

Graag kijk ik samen met mijn cliënten naar balans in en opbouw van dagelijkse activiteiten. Daarbij bied ik ondersteuning, ruimte en mogelijkheden, terwijl de regie vooral bij de cliënt zelf ligt. Ik vind het fijn om aan te sluiten bij de vraag van de individu/persoon. Waar heb je zelf behoefte aan (vandaag)? Wat zijn je wensen en ambities? Aan welk doel zou je willen werken? Hierin is vrijwel alles mogelijk rondom belasting en belastbaarheid. 
 
“Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.”- Dalai Lama

 

Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

Een kijkje in onze praktijk

10 jarig bestaan