Wat is Sensorische Integratie?

Sensorische Integratieproblemen ofwel prikkelverwerkingsproblemen bij volwassenen, zijn vervelende en vaak onbegrepen klachten. Deze kunnen zeer belemmerend zijn wanneer u het dagelijks leven weer volledig wilt oppakken. Geluiden komen harder binnen dan voorheen, licht is al snel te fel en u kunt snel duizelig en misselijk worden. Concentreren is veel lastiger dan voorheen.

Tijdens de ergotherapie behandeling leert u hoe u invloed uit kunt oefenen op de omgevingsprikkels die binnenkomen en hoe u de belastende prikkels kunt dempen. Tevens worden er gewenningsoefeningen gedaan en uitgebreid aandacht besteed aan een adequate dag en weekindeling.

De verstoring in het proces van de zintuiglijke informatieverwerking wordt langzaamaan minder, waardoor u weer meer grip op het dagelijks leven krijgt. De Sensorische Integratiebehandeling is een methode die verlichting kan brengen voor mensen met klachten zoals:

  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Concentratieproblemen
  • Overgevoeligheden voor licht, geluid en andere zintuiglijke prikkels die kunnen ontstaan nadat zij een whiplash of ander hersenletsel hebben opgelopen.

Er wordt gewerkt met het ASITT-protocol, ofwel de Adult Sensory Integration Timmerman Treatment.