Ergotherapie Praktijk Voorburg

Welkom bij Ergotherapie Praktijk Voorburg. Wij zijn een vrijgevestigde ergotherapie praktijk met drie enthousiaste ergotherapeuten. De praktijk is in 2009 opgericht door Irmie Corder. In 2024 bestaan wij dus 15 jaar!

Onze praktijk richt zich op inwoners uit Voorburg. Wij behandelen (jong) volwassenen en ouderen die problemen ondervinden met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Onze jongste client is 18 en de oudste 101, ook u bent welkom!

Afhankelijk van de hulpvraag vindt de ergotherapie bij u thuis plaats of bij ons in de praktijk. Hulpvragen liggen veelal op het gebied van  niet aangeboren hersenletsel, hersenschudding, algemene neurologie, kwetsbare ouderen en chronisch pijn en vermoeidheid. Ook zien wij veel mensen met post-Covid klachten. Wij zien zowel mensen individueel als in kleine groepen van maximaal 4 deelnemers. Onze wachttijd is op dit moment ongeveer 6 weken, dit is mede afhankelijk van de hulpvraag en de situatie. In de groepjes is over het algemeen eerder plek.

 

Onze professionals

Bij Ergotherapie Praktijk Voorburg stellen wij kwaliteit hoog in het vaandel. Onze ergotherapeuten zijn dan ook aangesloten bij Ergotherapie Nederland en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Als team combineren wij diverse competenties en specialismen, waardoor wij kunnen aansluiten bij de veelzijdigheid in hulpvragen van cliënten zoals u.

Om onze kennis op peil te houden doen wij geregeld aan intervisie en nemen deel aan cursussen. Tevens zijn wij actief betrokken bij het reilen en zeilen van ergotherapie in de regio. We zijn aangesloten bij Neuronet , MS  groep Den haag , de VEZH (Vrijgevestigde Ergotherapeuten Zuid-Holland) en het in 2023 opgerichte Paramedisch Platform Leidschendam Voorburg . Irmie is bestuurslid bij het Neuronet. 

Wij werken samen

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen werken wij veel en graag samen met de huisartsen in Voorburg,  de revalidatieartsen en nazorgconsulentes in de ziekenhuizen van het HMC. Tevens werken wij veel samen met de andere paramedici in Voorburg. Ook hebben wij veel contact met onze ergotherapie collega’s in de buurt  waardoor wij ook makkelijk kunnen doorverwijzen indien nodig.  Onze  praktijk bevindt zich in het kantoorgebouw De Uni, waar meerdere zorgpraktijken en Buurtzorg ook gevestigd zijn. Dit komt de samenwerking met andere professionals en u ten goede.  


Met wie het allemaal begon

Mijn naam is Irmie Corder. In 1992 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na mijn opleiding heb ik  eerst een jaar in Australie, Nieuw Zeeland en Indonesie gereisd voordat ik  aan de slag ging in het Fransciscus Gasthuis te Rotterdam.

Daarna heb ik vijf jaar in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam gewerkt. In 1999 ben ik met mijn gezin naar Australië vertrokken waar ik tot 2006 in een ziekenhuis in Sydney heb gewerkt. Vanuit de afdeling ergotherapie in het ziekenhuis lagen mijn werkzaamheden in de ‘community’.

 Toen ik in 2006 terugkwam in Nederland ben ik bij de Pieter van Foreest in Delft aan de slag gegaan. In 2009 heb ik Ergotherapie Praktijk Voorburg opgezet , waar ik nog elke dag blij mee ben. Mijn specialisatie is neurologie en arbeidsrevalidatie.