Ergotherapie Praktijk Voorburg

Welkom bij Ergotherapie Praktijk Voorburg. Wij zijn een vrijgevestigde ergotherapie praktijk met drie enthousiaste ergotherapeuten. De praktijk is in 2009 opgericht door Irmie Corder. In 2019 hebben wij ons tienjarig bestaan gevierd, hoera!

Onze praktijk richt zich op inwoners uit Voorburg en omgeving. Wij behandelen (jong) volwassenen en ouderen die problemen ondervinden met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Onze jongste client is 18 en de oudste 101, ook u bent welkom!

Afhankelijk van de hulpvraag vindt de ergotherapie bij u thuis plaats of bij ons in de praktijk. Hulpvragen liggen veelal op het gebied van overprikkeling, NAH, neurologie, kwetsbare ouderen en chronisch pijn en vermoeidheid. Ook zien wij steeds meer mensen met long-Covid klachten, denk hierbij aan vermoeidheid en cognitieve problemen.

 

 

 

Onze professionals

Bij Ergotherapie Praktijk Voorburg stellen wij kwaliteit hoog in het vaandel. Onze ergotherapeuten zijn dan ook aangesloten bij Ergotherapie Nederland en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Als team combineren wij diverse competenties en specialismen, waardoor wij kunnen aansluiten bij de veelzijdigheid in hulpvragen van cliënten zoals u.

Om onze kennis op peil te houden doen wij geregeld aan intervisie en nemen deel aan cursussen. Tevens zijn wij actief betrokken bij het reilen en zeilen van ergotherapie in de regio. Binnen de praktijk zijn wij als ergotherapeuten ook aangesloten bij Parkinsonnet, MS Zorg Nederland en Vrijgevestigde Ergotherapeuten Zuid-Holland. Daarnaast zijn zowel Elnaz als Irmie gespecialiseerd in Sensorische Integratie volgens het ASSIT protocol. 

Wij werken samen

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen werken wij veel en graag samen met de huisartsen in de omgeving. Evenals andere ergotherapeuten, revalidatieartsen en nazorgconsulentes in de ziekenhuizen van het HMC. Tevens vormen wij een eerstelijns multidisciplinair team met de Logopediepraktijk voor volwassen in Leidschendam, het Psycoaching en Fysiotherapie Team Voorburg.

Ook hebben wij veel contact met onze ergotherapie collega’s in de buurt zoals Ergotherapie Monique Veltman, waardoor wij ook makkelijk kunnen doorverwijzen indien nodig. Sinds april 2019 nemen wij ook deel aan het geriatrisch overleg met de specialist ouderengeneeskunde in de huisartsenpraktijk van doktor Botman en Bijlard. Onze eigen praktijk bevindt zich in het kantoorgebouw De Uni, waar meerdere zorgpraktijken en Buurtzorg ook gevestigd zijn. Dit komt de samenwerking met andere professionals en u ten goede.  


Met wie het allemaal begon

Mijn naam is Irmie Corder. In 1992 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na mijn opleiding heb ik een jaar gereisd voordat ik een jaar aan de slag ging in het Fransciscus Gasthuis te Rotterdam.

Daarna heb ik vijf jaar in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam gewerkt. In 1999 ben ik met mijn gezin naar Australië vertrokken waar ik tot 2006 in een ziekenhuis in Sydney heb gewerkt. Vanuit de afdeling ergotherapie in het ziekenhuis lagen mijn werkzaamheden in de ‘community’.

Dit hield in dat ik veel op pad was om mensen thuis te adviseren en behandelen. Toen ik in 2006 terugkwam in Nederland ben ik bij de Pieter van Foreest in Delft aan de slag gegaan. In 2009 heb ik Ergotherapie Praktijk Voorburg opgezet waar ik inmiddels alweer vele jaren met plezier fulltime therapie verzorg.