ergotherapie voorburg

Ons team

Ergotherapie Praktijk Voorburg bestaat sinds 2009 en vanaf 2017 zijn er twee fantastische collega’s bijgekomen. Onder leiding van eigenaresse Irmie Corder, helpen Elnaz van der Leeden en Tessa Takens nu ook mee bij het ondersteunen van onze cliënten. Elnaz kwam in 2017 bij het team, waarna Tessa in 2018 aansloot.

Wanneer u bij ons terecht komt voor een behandeling, kunt u dus een warm welkom verwachten van Irmie, Elnaz en Tessa. U bent daarbij meteen in goede handen, want het team bestaat uit professionele ergotherapeuten.

Een kijkje in onze praktijk

Even kennis maken

Irmie Corder

Mijn naam is Irmie Corder. In 1992 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Na mijn opleiding heb ik een jaar gereisd voordat ik een jaar aan de slag ging in het Fransciscus Gasthuis te Rotterdam.

Daarna heb ik vijf jaar in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam gewerkt. In 1999 ben ik met mijn gezin naar Australië vertrokken waar ik tot 2006 in een ziekenhuis in Sydney heb gewerkt. Vanuit de afdeling ergotherapie in het ziekenhuis lagen mijn werkzaamheden in de ‘community’.

Dit hield in dat ik veel op pad was om mensen thuis te adviseren en behandelen. Toen ik in 2006 terugkwam in Nederland ben ik bij de Pieter van Foreest in Delft aan de slag gegaan. In 2009 heb ik Ergotherapie Praktijk Voorburg opgezet waar ik inmiddels fulltime therapie verzorg. In 2017 ben ik ook werkgever geworden. Eerst kwam Elnaz van der Leeden in dienst, het jaar daarop kwam Tessa Takens het team versterken.

Ik ben aangesloten bij het Parkinsonnetwerk en MS Zorg Nederland en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Verder ben ik voorzitter van het REN (Regionaal Ergotherapie Netwerk) Zuid-Holland. Uiteraard ben ik lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van neurologie, sensorische integratie bij prikkelverwerkingsproblemen, chronische pijn en vermoeidheid.

Daarnaast zie ik ook veel ouderen in de thuissituatie en mensen met psychische problemen, naast lichamelijke problemen. Sinds september 2012 werk ik veel samen met ergotherapeut Monique Veltman uit Leidschendam. Wij werken samen met verschillende (revalidatie) artsen, huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en logopedisten in de omgeving. 

Elnaz van der Leeden

Even voorstellen! Ik ben Elnaz van der Leeden. In 2017 heb ik de opleiding ergotherapie succesvol afgerond op de Hogeschool Rotterdam. In hetzelfde jaar ben ik direct na mijn stageperiode bij Ergotherapie Praktijk Voorburg gestart, in de eerste lijn bij mijn collega Irmie Corder. Daarnaast heb ik van 2017 tot 2019 gewerkt bij Revalidatiecentrum Drechtsteden in Dordrecht.

In beide settingen heb ik vooral gewerkt met cliënten met chronische pijn, vermoeidheid en whiplash klachten. Mijn passie ligt vooral bij deze doelgroepen, maar ik heb ook ervaring met ouderen door mijn werk bij Ergotherapie Praktijk Voorburg. Na een jaar aan de slag te zijn geweest in de eerste lijn en revalidatie, voelde ik dat ik een aanvulling wilde op mijn kennis en ervaring. Om mijn cliënten nog beter te helpen heb ik daarom de opleiding voor Sensorische Integratie therapie gevolgd. In 2018 heb ik deze succesvol afgerond.

Het mooiste aan het werken bij Ergotherapie Praktijk Voorburg is dat ik al mijn kwaliteiten in kan en mag zetten. Wij hebben hier de ruimte om cliënten echt op maat te helpen en natuurlijk mijn lieve collega’s Irmie en Tessa. Binnen ergotherapie Voorburg heb ik geleerd dat vertrouwen in elkaar belangrijk is en dat met kleine aanpassingen al grootse resultaten bereikt kunnen worden. Daarom ben ik blij dat ik de praktijk mag komen versterken!

Tessa Takens

Mijn naam is Tessa Takens. In februari 2018 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Rotterdam. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan als ergotherapeut in verschillende settings. Zo heb ik bijvoorbeeld stage gelopen bij WoonZorgcentrum Haaglanden (WZH) en bij Ergo 4 Kids, een eerstelijnspraktijk voor kinderergotherapie.

Wat ik leuk vind aan het werken in de eerstelijns is dat je te maken krijgt met veel verschillende hulpvragen, diagnoses en ziektebeelden. Verder hou ik ervan om praktisch aan de slag te gaan. Dit zal dus ook inhouden dat ik niet alleen te werk ga, maar in goede samenwerking met de cliënt om het beste resultaat te bereiken. Open en eerlijk communiceren met elkaar vind ik hierin erg belangrijk.

Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik sinds 1 maart 2018 het team van Ergotherapie Praktijk Voorburg mag versterken. Ik ben voor 16 uur werkzaam in de praktijk, op maandag en vrijdag. Ik ben lid van de beroepsvereniging en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.